Tökmagos kenyér - gluténmentesen

Tökmagos kenyér - gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kocka élesztő (42 g)
  • 30 dkg hajdina liszt
  • 20 dkg rizsliszt
  • 7 dkg lenmagpehely
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg tökmag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kocka élesztő (42 g)
  • 30 dkg hajdina liszt
  • 20 dkg rizsliszt
  • 7 dkg lenmagpehely
  • 1 teáskanál
  • 10 dkg tökmag
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Fél liter meleg vizet elkeverünk a mézzel és az élesztővel, felfuttatjuk. A liszteket a lenmagpehellyel és a sóval elkeverjük.

Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, a végén hozzáadjuk a tökmagot és az olívaolajat.

Kibélelünk sütőpapírral egy 30 cm hosszú őzgerincformát, és a tésztát belehelyezzük. Egy órát kelesztjük, majd 200 °C-os sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tegyünk egy pohár vizet is mellé a sütőbe, hogy legyen elegendő gőz!

Ha kihűlt, csak akkor szeleteljük.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti