Tökéletes cukormentes, teljes kiőrlésű piskóta

Tökéletes cukormentes, teljes kiőrlésű piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 14 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 evőkanál canderel vagy xilit
  • vaníliás cukor vagy aroma
  • 7 db tojás
  • 14 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 evőkanál canderel vagy xilit
  • vaníliás cukor vagy aroma

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük (vanília is mehet bele).

A fehérjét habbá verjük a maradékkal. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleforgatjuk az átszitált lisztet.

Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba.)

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti