Tökéletes Brownie

Tökéletes Brownie
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g vaj
  • 200 g keserű csoki
  • 250 g kristálycukor
  • 80 g kakaópor
  • 65 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • a gyümölcs öntethez:
  • 20 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • kevés víz
  • a tálaláshoz:
  • vanília fagylalt
  • 250 g vaj
  • 200 g keserű csoki
  • 250 g kristálycukor
  • 80 g kakaópor
  • 65 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • kevés víz
  • vanília fagylalt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, kakaópor) egy tálba öntjük és összekeverjük.

A vajat és a csokit felolvasztjuk – szép fényes krémet kell kapnunk. A csokis krémet a száraz hozzávalókhoz öntjük, elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük. Csillogó krémet kell kapjunk, ami alig tapad az edény falához. Sütőpapírral bélelt 25x25 cm-es tepsibe öntjük, és kb. 33-35 percig sütjük. A jó brownie-nak a teteje már száraz, repedezett, de a beleszúrt villára még rátapad a csokis massza.

A gyümölcsöntethez a fagyasztott gyümölcsöt, ami már felengedett, beleöntjük egy lábasba a cukorral és kb. 1dl vízzel együtt. Összeforraljuk, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Brigusz küldte be. Köszönjük!