Tőkehal zelleres céklával

Tőkehal zelleres céklával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg zellergumó
  • 1 szárzeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 babérlevél
  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 30 dkg főtt cékla
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vágott korianderlevél (vagy petrezselyem)
  • 20 dkg zellergumó
  • 1 db szárzeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 db babérlevél
  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 30 dkg főtt cékla
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vágott korianderlevél (vagy petrezselyem)

Elkészítés:

A zellergumót meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, majd kevés sós vízben 15 percig főzzük. Közben a szárzellert is meghámozzuk, felszeleteljük, a 15 perc letelte után a zellerhez adjuk, és 5 perc alatt összefőzzük. Leszűrjük, a levet megőrizzük. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zellerléhez hozzáadjuk a citromlevet, a hagymát, a babérlevelet, és egy csipet sót. Hozzáöntünk 2 dl vizet, majd2-3 percig kíméletesen forraljuk.

A halat leöblítjük, leszárítjuk, enyhén megsózzuk, a zelleres lébe fektetjük, és lassú tűzön 5-10 percig pároljuk. Ha elkészült, kiemeljük.

Közben a céklát kis kockára vágjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, beletesszük a balzsamecetet, és amikor majdnem elpárolgott, rátesszük a céklát. 3-4 percig pároljuk, és hozzáadjuk a zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, és az egészet összemelegítjük. A hallal tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti