Tojástorta

Tojástorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

Az 5 tojást üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a kristálycukrot, a lisztet, keményítőt, citrom héját és a sütőport.Ezt alaposan keverjük el egy fakanállal míg csomó mentes masszát nem kapunk.Öntsük sütőformába és süssük meg.

A krémhez 3 dl tejjel és a cukor felével megfőzzük a pudingot, majd a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihűlt pudingba belekeverjük a tejszínhabot, és ezzel megtöltjük a 3 lapba vágott piskótát.

A tetejét és oldalát is bevonjuk vékonyan, tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal.

Neked ajánljuk