Tojássaláta sajtkosárban

Tojássaláta sajtkosárban

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6-8 db-hoz:

  • 20 dkg sajt
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db édes alma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál torma (csemege)
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • snidling (el is hagyható)

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, majd 6-8 részre elosztjuk. (Én edami sajtot reszeltem le, de trappista, vagy füstölt sajt is jó hozzá.)

Sütőpapírból egy 8-10 cm átmérőjű kört vágunk ki, majd ráteszünk egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután betesszük a mikróba, és a pizza sütő fokozaton 2 perc alatt világos színűre sütjük. (Amennyiben nincs a mikrón pizza sütő fokozat, akkor sütőben magas hőfokon süssük meg.)

A mikróból kivéve rögtön egy pohárra fordítjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és kézzel megformázzuk a még meleg sajtot. (Gyorsan kell a sajttal dolgozni, mert hamar kihűl, és megkeményedik.) Az elkészült kosárkát félre tesszük, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járjunk el.

A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, majd a sárgáját kiemeljük. Ezután a sárgákat villával összenyomkodjuk, a fehérjét pedig kisebb kockákra vágjuk.

Az almát megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, és szintén kisebb kockákra vágjuk fel. Egy tálba tesszük az összenyomkodott tojássárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, és ízlés szerint cukrot, majd alaposan összekeverjük. (Egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.) Ezután hozzáadjuk a felkockázott tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan összekeverjük, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a sajtkosárkákat megtöltjük a tojássalátával, majd úgy kínáljuk.

Neked ajánljuk