Tojással töltött fasírt

Tojással töltött fasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a fasírthoz:
  • 1 kg darát hús
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 evőkanálnyi pirospaprika
  • egy-két kávéskanál só
  • 2 tojás
  • a töltelékhez:
  • 10 tojás
  • 1 csokor zöldséglevél, lehet szárított is
  • só vagy vegeta
  • 1 kg darát hús
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1-2 kávéskanál
  • 2 tojás
  • 10 db tojás
  • 1 csokor zöldséglevél, lehet szárított is
  • só vagy vegeta

Elkészítés:

A töltelékhez 8 tojást keményre főzünk, ha kihűlt, apróra vágjuk. Hozzáadunk 2 egész tojást, a felvágott zöldséglevelet, ízesítjük és összekeverjük.

A húst a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. A húsmasszát kétfelé választjuk, az egyik felét egy sütőpapírra vagy tiszta zacskóra kiterítjük (előtte pici vízzel bekenjük a zacskót, hogy könnyebb legyen vékonyra szétnyomkodni rajta a húst).

A tojásmasszát is szétválasztjuk, az egyik felét a szétlapított húsmasszára terítjük. A zacskó segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy készítjük el. A tetejüket megkenjük olajjal vagy zsírral, hogy ne csattanjon szét a hús, és közepes hőfokra előmelegített sütőben (170-180 fok) kb. 30-40 percig sütjük.

A szeleteléssel várunk, amíg kicsit hűl, ezután ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti