Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt

Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a fasírtokhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 áztatott zsömle
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • fél csomag sertés fűszerkeverék
  • 1 teáskanál bors

a töltelékhez:

  • 4 db főtt tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika

a sütéshez:

  • 4 kávéskanál libazsír

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk és a zsíron kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd a húsra öntjük. Hozzátesszük a jól kinyomkodott zsömlét, a tojást, a fűszer keveréket, sózzuk és jól összedolgozzuk.

Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit, és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen. A középső 1/3-on elrendezünk 4 db kockára vágott főtt tojást és egy kockára vágott piros, kaliforniai paprikát. A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle.

A rudakat zsemlemorzsába forgatjuk. A rúd tetején egyenletesen elosztjuk a libazsírt és légkeveréses sütőben pirosra sütjük.

Sütés közben a zsiradékkal többször meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon és egyenletesen süljön. (Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk. A tojás mellé rakhatunk sajtos és medve hagymát is, így más ízvilágú lesz a fasírtunk.)

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk