Tojáspörkölt nokedlivel

Tojáspörkölt nokedlivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a pörkölthöz:
  • 8 db főtt tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt piros paprika
  • csipet őrölt feketebors
  • 1 csapott mokkáskanál vegeta
  • víz (1,5-2 dl)
  • galuska:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • víz
  • 8 db főtt tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt piros paprika
  • csipet őrölt feketebors
  • 1 csapott mokkáskanál vegeta
  • 1,5-2 dl víz
  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • víz

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, gyors mozdulatokkal megkeverjük, hogy illata legyen a paprikának, majd felöntjük vízzel.

Az alaplét sóval, borssal és vegetával ízesítjük. Ezután a főtt tojásokat meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és óvatosan a pörkölt alapba helyezzük. Kb. 10 percig főzzük, néha óvatosan megkeverjük.

Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. (A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.)

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti