Tojásos-zöldséges saláta

Tojásos-zöldséges saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a salátához:
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db főtt tojás
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • só ízlés szerint
  • 3 db közepes újhagyma
  • 3 db közepes csemegeuborka
  • a tetejére:
  • 3 db főtt tojás
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 2 szem bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db főtt tojás
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 db közepes újhagyma
  • 3 db közepes csemegeuborka
  • 3 db főtt tojás
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 2 szem bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A majonézt a ketchuppal, tejföllel és a mustárral összekeverjük. Az uborkát és a megpucolt hagymákat a főtt tojásokkal együtt felkarikázzuk.

Egy tálban összekeverjük a felkarikázott hagymákat, burgonyát, uborkát, főtt tojást, leöntjük a szósszal, ízlés szerint sózzuk-fűszerezzük. A saláta tetejére vékony réteg tejfölt húzunk. Egy főtt tojást felszeletelünk.

Egy-egy szelet lesz a nagy nyuszi teste és a feje. Egy másik tojást kettévágunk, ezek lesznek a kis nyuszik. Egy-egy cikk főtt tojás a nyuszi fülei. A maradékból kivágjuk a kis nyuszik füleit és a tappancsukat. Egy-egy szem egész bors a nagy nyuszi szemei, sárgarépából kivágjuk a kis répát. A petrezselymet apróra vágjuk (ez lesz a fű).

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti