Tojásos-újhagymás tepertőkrém

Tojásos-újhagymás tepertőkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a krémhez:
  • 25 dkg tepertő (darált)
  • 8 db főtt tojás
  • 4 közepes újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál
  • mustár
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • a díszítéshez:
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 1 szál rozmaring
  • 25 dkg tepertő (darált)
  • 8 db főtt tojás
  • 4 közepes újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 db teáskanál
  • mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 1 szál rozmaring

Elkészítés:

A krémhez a tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.

Egy tálba tesszük a felaprított hagymát és a tojást, botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a darált tepertőkrémet, majonézt, tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd krémes állagúra dolgozzuk.

A díszítéshez egy-egy paradicsomszeletet kettévágunk, ezek lesznek a pillangó szárnyai. Kettévágott olajbogyó a feje. Sárgarépa-karikákból kivágjuk a virágokat és a napocskát. Rozmaringlevél helyettesíti most a füvet.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!