Tojásos lecsóval töltött pulykamell

Tojásos lecsóval töltött pulykamell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a lecsós töltelékhez:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • olaj
  • pirospaprika
  • *
  • valamint:
  • 80 dkg pulykamell (lehet csirke, de sertéskaraj is)
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 4 duci gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék (kiválthatjuk friss rozmaringgal, kakukkfűvel, stb.)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • olaj
  • pirospaprika
  • 80 dkg pulykamell
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

Először készítünk egy jó sűrű lecsót, amit teljesen zsírjára lesütünk: az olajon megpároljuk a csíkokra vágott hagymát, majd rárakjuk a fél karikákra vágott paprikát, azzal is átpirítjuk egy kicsit, majd a cikkekre vágott paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, teszünk bele kis pirospaprikát és pici vizet hozzáadva készre pároljuk. (Lehet, hogy a paradicsom leve miatt nem kell víz.) Ha kész, zsírjára sütjük. Ezután személyenként ráütünk 1 tojást és addig kevergetjük, amíg a tojásból lényegében rántotta nem lesz. Végig kevergessük, hogy a fehérje ne nagyobb darabokba szilárduljon meg!

A pulykamellből négy nagy szeletet vágunk. Jól kiklopfoljuk, hogy jó nagy szeletek legyenek. Megtöltjük a tojásos lecsóval és feltekerjük, ha szükséges összetűzzük.

Egy tepsibe olajat teszünk és belerakjuk a tekercseket. Ízlés szerint ózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és szárnyas fűszerkeverékkel. Mindegyik tekercsre szeletelünk egy nagy gerezd fokhagymát. Kis vizet öntünk alá, a tetejére alufóliát teszünk és megpároljuk a sütőben kb. 40 perc alatt. Ezután levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a tekercseket. Sima párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti