Tojásos lecsó

Tojásos lecsó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes zöldpaprika (fehér, piros, hegyes erős)
  • 60 dkg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • bors
  • csipet cukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk félfőre (a tengelye mentén kettészeljük, majd keresztben félkör alakú, vékony szeletekre) vágjuk, a paprikát jülienre vagy hosszú csikókra szeleteljük. A paradicsomról a héját lehúzzuk (egy pillanatra forrásba lévő vízbe dobjuk a bevagdalt paradicsomot, így gyorsan lejön a héja.)

Egy nagyobb serpenyőben fel forrósítjuk a zsírt, és beledobjuk a hagymát, majd meghintjük sóval, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikákat, és együtt tovább pároljuk, kicsit zsírjára sütjük, végezetül hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés cukorral, hogy a paradicsom savasságát lágyítsa. Rövid ideig együtt pároljuk, de vigyázzunk, hogy a paprika roppanós maradjon, és ne főzzük túl. Végezetül beleöntjük a villával felvert tojást, gyors mozdulattal összekeverjük, lágy rezgősre sütjük a tojást. És kész is a finom lecsó.

Neked ajánljuk