Tojásos lecsó

Tojásos lecsó
Elkészítési idő
5,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 4 db közepes nagyságú tv paprika
  • 5 db közepes nagyságú paradicsom
  • 10 dkg vékony kolbász
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db tojás
  • 1 kávéskanál s
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 evőkanál tejföl (tálaláskor a tányérba)
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 4 db közepes nagyságú tv paprika
  • 5 db közepes nagyságú paradicsom
  • 10 dkg vékony kolbász
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 evőkanál tejföl (tálaláskor a tányérba)

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az étolajban megdinszteljük, majd rárakjuk a vékony kolbászkarikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.

A fehér paprikából kivesszük a magházat, a húsát felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.

Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra, és fedő alatt párolni kezdjük, közben néha megkevergetjük, és rászórjuk a sót és a fehér borsot is. Ha már jó félig megpuhult, rászórjuk a paradicsomot is, és tovább pároljuk.

Ha minden megpuhult, akkor a tojást összekeverjük, és ráöntjük a lecsóra. 5-6 percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt, a fedőt rárakjuk, és kb. még 5 percet várunk vele.

Mi tejföllel szeretjük.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!