Tojásos lasagne

Tojásos lasagne

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tészta
  • 60 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 újhagyma
  • 8 tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • kacsazsír

A besamelhez:

  • 8 dkg vaj
  • 5 fakanál liszt
  • 1 l tej
  • zöldfűszer
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, majd megpucolom és felkarikázom.

A hagymát kevés kacsazsíron megpirítom, majd rárakom a hagymát, az újhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a darált húst és a petrezselymet, majd sózom, és megszórom sertéshúshoz való fűszerrel, megpirítom az egészet.

Egy jénait vékonyan kikenek kacsazsírral, majd kirakom lasagne lapokkal.

Elkészítem a besamelt: a vajat megolvasztom, rákanalazom és simára keverem a lisztet, majd felöntöm tejjel, és habverővel addig keverem, amíg besűrűsödik. Ha kész, szerecsendióval, sóval, zöldfűszerrel ízesítem.

Megrakom a tésztát: egy réteg tésztalap, hús, besamel, majd újabb réteg tészta, hús, főtt tojás, besamel, és így folytatom a rétegezést, amíg minden elfogy. A sor végét tészta zárja, azt öntöm le a maradék besamellel, és mehet a sütőbe.

200 fokon addig sütöm, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik.

Neked ajánljuk