Tojásos-hagymás nudli

Tojásos-hagymás nudli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg liszt
  • 1 kg főtt burgonya
  • 1-2 fej hagyma
  • pár ek zsír
  • 4 tojás
  • bors

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát törjük át, keverjük el a liszttel, a fűszerekkel és 1 tojással. Formáljunk nudlit a tésztából, és forró vízben főzzük ki.

Időközben a hagymát dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a maradék 3 felvert tojást, és mielőtt megkötne, öntsük bele a kifőtt, leszűrt nudlit.

A nudlikat nem kell öblíteni, tésztaszűrőben kell tartani pár percig, hogy a víz a természetes hő hatására elpárologjon, így nem ragad össze.

Majd jól forraljuk át, s ha a tojás megkötött, már tálalhatjuk is. Ha valaki jobban szereti, akkor kicsit meg is lehet pörkölni a serpenyőben.

Neked ajánljuk