Tojásos-csípős lecsó

Tojásos-csípős lecsó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg füstölt parasztkolbász
  • 6 tojás
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 kockacukor

Elkészítés:

A paprikákat feldarabolom, a paradicsomot gerezdekre vágom. A vöröshagymát felaprítom, a fokhagymát összezúzom. A szalonnát felkockázom, a kolbászt felkarikázom.

A szalonnát megsütöm, a kisült zsiradékban a kolbászt megpirítom. A visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát addig pirítom, ameddig enyhe színt kap, majd megpirítom benne a fokhagymát. Félrehúzom, meghintem pirospaprikával, elkeverem benne a paprikát. Sózom, borsozom, közepes lángon lefedve párolom, míg összeesik, (néha megkeverem). Hozzáadom a paradicsomot, belekeverem a szalonnát, és a kolbászt, beledobom a kockacukrot, kicsit megsózom, fedetlenül rotyogtatom közepes lángon kb. 15 percig.

A tojásokat kis sóval felverem, körbe-körbe egyenletesen a lecsó tetejére öntöm, fedővel lefedem. Párolt rizzsel vagy pékáruval tálalom.

Neked ajánljuk