Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, édesítővel vagy cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vizet is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, és óvatosan egyneművé dolgozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) nagy tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba). Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.
A mascarponét a likőrrel egy robotgép segítségével kikeverjük, majd beledolgozzuk a tejből, pudingporból, édesítőből elkészült pudingot. Ha nem lenne elég még tehetünk bele édesítőt vagy cukrot.
A krém háromnegyedével megkenjük a piskótát, feltekerjük, majd a maradék krémmel körbekenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, utána szeletelhetjük.
Megjegyzés:
A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
sütemény