Tojáslikőrös piskótatekercs (szénhidrátcsökkentett)

Tojáslikőrös piskótatekercs (szénhidrátcsökkentett)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg búza- vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • édesítő vagy porcukor
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tojáslikőr
  • (pici tejszínnel lehet lágyítani, ha szükséges)
  • 16 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg búza- vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • édesítő vagy porcukor
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tojáslikőr

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, édesítővel vagy cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vizet is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

Egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) nagy tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba). Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.

A mascarponét a likőrrel egy robotgép segítségével kikeverjük, majd beledolgozzuk a tejből, pudingporból, édesítőből elkészült pudingot. Ha nem lenne elég még tehetünk bele édesítőt vagy cukrot.

A krém háromnegyedével megkenjük a piskótát, feltekerjük, majd a maradék krémmel körbekenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, utána szeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti