Tojáslikőrös-mascarponés piskótatekercs

Tojáslikőrös-mascarponés piskótatekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 4 ek. porcukor
  • 4 tk. keményítő
  • 1 tk. vanília-aroma
  • 3/4 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só

A krémhez:

  • 20 dkg meggy (fagyasztott vagy konzerv is lehet)
  • 20 dkg friss eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tojáslikőr
  • 1 bögre sűrű habtejszín
  • 4 ek. cukor
  • 1/4 bögre kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojássárgáját fél bögre cukorral kikeverem, majd vaníliával ízesítem.

A felvert fehérjehabhoz adom a maradék cukrot kemény habbá verem, óvatosan a sárgájás masszához forgatom, végül csipet sóval, sütőporos liszttel dolgozom el.

Kikent lisztezett tepsiben, 180 fokon sütöm 15 percet, utána konyharuhában feltekerve hagyom hűlni.

A krémhez a meggyet 2 evőkanál cukorral felfőzöm és a levét a piskótára locsolom.

Összekeverem a mascarponét a tojáslikőrrel, a maradék cukorral, a habtejszínnel, a kókusszal. A háromnegyedével megtöltöm a tekercseket, egyenletesen elosztom rajta az epret és feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és eperrel díszítem.

A többi krémmel bevonom a külsejét, eperrel díszítem.

Neked ajánljuk