Tojáslikőrös kuglóf

Tojáslikőrös kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • (kb.1,5 literes formához)
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tojáslikőr
  • 12,5 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tojáslikőr
  • 12,5 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a likőrt. Végül a sütőporos keményítős liszttel simára keverjük.

A kikent formába öntjük, és 175 fokra előmelegített (alsó-felső mód) sütőben kb. 1 órát sütjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsra borítva, porcukorral megszórva teljesen kihűtjük.

Nagyon finom, légiesen könnyű szerkezetű tészta.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!