Tojásleves

Tojásleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 púpos teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 5 tojás
  • vegeta
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 púpos teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 5 tojás
  • vegeta

Elkészítés:

Az olajat egy edénybe tesszük és lassú tűzön felmelegítjük. Beletesszük az őrölt köményt, a pirospaprikát, a lisztet és gyors mozdulatokkal összekeverjük, kicsit összepirítjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ügyelve arra, hogy nehogy csomós legyen a vízzel hígított rántás. A levet felforraljuk, sóval és vegetával ízlés szerint fűszerezzük.

A 2 db tojást egy csipet sóval felverjük (ne habosra) és a forrásban lévő lébe csurgatjuk. Óvatosan megkavarjuk. Ezután a maradék 3 db tojást egyenként „beleütjük” a levesbe. Ezután addig főzzük, ameddig az egész tojások megfőnek. (kb. 6 perc).

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti