Tócsni zöldségekkel

Tócsni zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 darab répa
  • fél fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • kb. 2 evőkanál finomliszt
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 darab répa
  • fél fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

A burgonyát egy tálba lereszeljük, megsózzuk, állni hagyjuk.
Amíg a burgonya áll, lereszeljük a répát, apróra felszeleteljük a lila hagymát, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és az egészet egy tálba tesszük.

Ezután a burgonyának kifacsarjuk a levét, és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, a tojással együtt. Összekeverjülk. majd szükség szerint mehet bele a finomliszt. Túl folyós ne legyen, mert nehezebb vele dolgozni.

Forró olajba egy evőkanálnyi masszát rakunk, kicsit ellapítjuk, aztán hagyjuk sülni, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Tetejére aprított petrezselymet szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti