Tiszai halászlé

Tiszai halászlé

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg apró hal
  • 1 db ponty
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.

Az apróhalakat és a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük.

A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk.

A hallét sűrű szövésű szitán átszűrjük, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát meg a paradicsomot, ízlés szerint az eltördelt cseresznyepaprikát (vigyázat, nagyon erős!), végül a halszeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig (puhulásig) főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk óvatosan!

A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Neked ajánljuk