Tiszai halászlé

Tiszai halászlé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg apró hal
  • 1 db ponty
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • cseresznyepaprika
  • 50 dkg apró hal
  • 1 db ponty
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.

Az apróhalakat és a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük.

A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk.

A hallét sűrű szövésű szitán átszűrjük, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát meg a paradicsomot, ízlés szerint az eltördelt cseresznyepaprikát (vigyázat, nagyon erős!), végül a halszeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig (puhulásig) főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk óvatosan!

A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Balogh Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti