Tiroli szalonnás gombóc

Tiroli szalonnás gombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 db zsemle
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg bacon
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg szalámi
  • 6 ek. búzaliszt
  • snidling

Elkészítés:

A zsemléket kis kockákra vágom, majd egy mély tálba teszem. A tojást elkeverem a tejjel, és a zsemléhez adom. 20 percig állni hagyom, közben többször megkeverem.

A szalonnát kis kockákra felaprítom. A hagymát megtisztítom és a petrezselyemmel együtt finomra vágom. Serpenyőben a szalonnát kiolvasztom, a hagymát és a petrezselyem felét hozzáadom, majd 2 percig együtt pirítom.

Kis kockára vágom a szalámit és a snidlinget. A maradék petrezselyemmel a szalonnához keverem. Majd az egészet összekeverem a beáztatott zsemlével. Beledolgozom a lisztet, a sót és a borsot.

Bő, enyhén sós vizet felforralok, megnedvesített kézzel a masszából gombócokat formálok. Kb. 15 perc alatt puhára főzöm.

Neked ajánljuk