Tiroli rétes

Tiroli rétes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • kevés víz
  • a kenéshez:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott zsír
  • az almás töltelékhez:
  • 50 dkg párolt, fűszeres alma
  • a túróshoz:
  • 30 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • a meggyeshez:
  • 40 dkg házi cukrozott meggy
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • csipet
  • kevés víz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott zsír
  • 50 dkg párolt, fűszeres alma
  • 30 dkg túró
  • cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 40 dkg házi cukrozott meggy

Elkészítés:

A kétféle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske vízzel, majd vékonyra kinyújtjuk.

A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára. Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük. Ezután hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.

A kinyújtott lapokat zsemlemorzsával szórjuk meg, majd tetszés szerinti tölteléket halmozunk rá. Felcsavarjuk, étolajjal lekenjük a tetejét és 190 fokra előmelegített sütőben kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!