Tiroli gombócleves kaprosan

Tiroli gombócleves kaprosan

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 liter erőleves
  • 8 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor kapor
  • 4 zsemle
  • 2 dl tej
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Elkészítés:

Elkészítjük az erőlevest, és a tűzön hagyjuk, hogy mire összegyúrjuk a gombócokat, forrjon.

Vágjuk össze a zsemléket, forrázzuk le a tejjel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk! Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a finomra vágott kaprot. Botturmixszal pépesre turmixolhatjuk. A végén hozzáadunk 2-3 evőkanál zsemlemorzsát.

Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket, majd kb. 10 perc alatt mindet puhára főzzük. A gombócok feljönnek a víz tetejére, de kell a 10 perc főzés, különben belül nem főnek át rendesen. Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.

Neked ajánljuk