Tiroli almás rétes

Tiroli almás rétes
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • fél mokkáskanál só
  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 100 g vaj
  • 800 g alma
  • 150 g cukor
  • 1 citrom
  • 50 g mazsola
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 50 g mandula
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél dl rum
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • fél mokkáskanál
  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél mokkáskanál
  • 100 g vaj
  • 800 g alma
  • 150 g cukor
  • 1 db citrom
  • 50 g mazsola
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 50 g mandula
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél dl rum

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (vigyázzunk rá, hogy a vaj hideg legyen!), majd addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk, 2x2cm-es kockára vágjuk, nagy tálba tesszük.

A 100 g vajat felolvasztjuk, és aranyszínűre pirítjuk benne a zsemlemorzsát a fahéjjal. A morzsát az almához hozzáadjuk, majd a rumot, a szeletelt mandulát, a citrom levét és héját, a mazsolát és a cukrot is beletesszük és óvatosan összekeverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát egy lisztezett konyharuhán kinyújtjuk, tojással lekenjük, majd a tölteléket a szélére halmozzuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Tepsibe tesszük és az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.