Tiramisu torta (diétás)

Tiramisu torta (diétás)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
  • 6 evőkanál cukor állagú Stevia
  • *
  • a krémhez:
  • 400 g növényi habtejszín
  • 250 g light mascarpone
  • 2 dl kávé
  • 16-20 db piskóta
  • 2 evőkanál stevia
  • *
  • a tetejére:
  • kakaópor
  • *
  • (közepes méretű sütőforma)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
  • 6 evőkanál cukor állagú Stevia
  • 400 g növényi habtejszín
  • 250 g light mascarpone
  • 2 dl kávé
  • 16-20 db piskóta
  • 2 evőkanál stevia
  • kakaópor

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a steviával kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. A tojások fehérjét csipet jóval kemény habbá verjük. A habból egy kisebb adagot a lisztes tojáshoz keverünk (fellazítjuk vele), majd a többi fehérjét már óvatosan forgatjuk bele, hogy a hab össze ne törjön. A közepes kerek sütőformát vajjal kikenünk, liszttel megszórunk (vagy sütőpapírral béleljük ki) és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük, majd a sütőből kivéve kihűlni hagyjuk.

A tejszínből kemény habot készítünk, majd félretesszük. A marscaponét a steviával fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy keveset félre teszünk a krémből a díszítéshez.

A piskótát 3 részre vágjuk, majd a formába visszatéve elkezdjük a rétegezést. Piskóta, majd egy kevés krém, erre jön a kávéban áztatott babapiskóta és még egy kis krém. Erre a második piskóta, kevés krém, kávéban áztatott babapiskóta jön, amit krémmel lekenünk és befedjük a harmadik piskótakarikával.

Pár órát pihennie kell a hűtőben, majd jöhet a díszítés. A félretett krémmel bevonjuk a tortát, majd megszórjuk kakaóporral és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Ramács Izabella küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti