Tiramisu tekercs

Tiramisu tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db "M"-es tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

a krémhez:

  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál instant kávépor

a tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor

valamint:

  • Dr Oetker díszítő ostya

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét, és a kávét is.

A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük, a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük. (Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges...)

A piskótalapot a krémmel megkenjük (egy kevés krémet hagyunk, hogy kívülről is be tudjuk vonni), feltekerjük, a maradék krémmel kívül is bekenjük, villával, vagy fésűs habkártyával csíkozzuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, és ostyával díszítjük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk