Tiramisu tekercs

Tiramisu tekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db "M"-es tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál instant kávépor
  • a tetejére:
  • cukrozatlan kakaópor
  • valamint:
  • Dr Oetker díszítő ostya
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál instant kávépor
  • cukrozatlan kakaópor
  • Dr Oetker díszítő ostya

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét, és a kávét is.

A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük, a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük. (Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges...)

A piskótalapot a krémmel megkenjük (egy kevés krémet hagyunk, hogy kívülről is be tudjuk vonni), feltekerjük, a maradék krémmel kívül is bekenjük, villával, vagy fésűs habkártyával csíkozzuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, és ostyával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!