Tiramisu pohárkrém

Tiramisu pohárkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag főzés nélküli tiramisu krém
  • 250 ml tej
  • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 12 db cukros tetejű olasz babapiskóta
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • *
  • a díszítéshez:
  • menta levél
  • 1 csomag főzés nélküli tiramisu krém
  • 250 ml tej
  • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 12 db cukros tetejű olasz babapiskóta
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • menta levél

Elkészítés:

A pudingport 1 dl tejjel kikeverjük. A maradék tejet feltesszük főni a cukorral és felforraljuk. Ezután a tűzről levesszük, a meleg tejet ráöntjük a hideg kikevert pudingra, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük állandó keveredés mellett, amíg egyet „puffan”. Ekkor készen van. Fokpakkal befedjük kihűtjük.

A 250 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a tasak tartalmát és kézi robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb. 3 percig keverjük.

Az elkészített desszertet és a pudingot üveg tálkába rétegezzük. Az alsó réteg a vaníliás puding, majd a tetejére következik a tiramisu krém.

A tetejét megszórjuk keserű kakaóval, minden pohárba beleszúrunk egy babapiskótát és menta levéllel díszítjük. Kínálhatunk még mellé babapiskótát.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti