Tiramisu krémes szelet

Tiramisu krémes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 100 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 80 g cukor
  • 1 csomag 3 az 1-ben kávépor vagy 1 kávéskanál Nescafé
  • 1 csipet só
  • a krémhez:
  • 700 ml tej
  • 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • a tejére:
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 50-100 ml habtejszín
  • a díszítéshez:
  • cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 100 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 80 g cukor
  • 1 csomag 3 az 1-ben kávépor vagy 1 kávéskanál Nescafé
  • 1 csipet
  • 700 ml tej
  • 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 50-100 ml habtejszín
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A krémhez a tejet a pudingporral, a cukorral és a Nescaféval sűrűre főzzük. A tűzről levéve folpackkal befedjük és hűlni hagyjuk.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és a 3 az 1-ben kávét, és óvatosan összekeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt pudingot a mascarponéval simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a mascarponés pudinggal krémesre keverjük.

A piskótalapot tálcára fektetjük (állítható tortaformát teszünk köré), vagy visszahelyezzük a tepsibe. A krémet egyenletesen elsimítjuk rajta és 1 órára hűtőbe tesszük.

A tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a Nescafét. A babapiskótát megforgatjuk a kávés tejben és a krém tetején egymás mellé sorakoztatjuk úgy, ahogy a szeleteket szeretnénk.

Díszítéstől függően az 50-100 ml tejszínt felverjük, és ezzel díszítjük a babapiskótákat. A tetejét kakaóporral szórjuk meg

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti