Tiramisu gluténmentes házi babapiskótából

Tiramisu gluténmentes házi babapiskótából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a babapiskótához:
  • 6 db M méretű tojás
  • 15 dkg cukor +1 evőkanál a szóráshoz
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg naturbit alfamix
  • a krémhez:
  • 1 csomag Tiramisu pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 adag kávé
  • 200 ml tejszín
  • 1 nagy doboz Mascarpone
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 6 db M méretű tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg naturbit alfamix
  • 1 csomag Tiramisu pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 adag kávé
  • 200 ml tejszín
  • 1 nagy doboz Mascarpone
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét és a sárgás masszát összeöntjük, hozzámérjük az alfamixet, és 3 dkg enyhén olvasztott vajat hozzákeverünk. A babapiskóta formát habzsák segítségével megtöltjük a tésztával. (Ha nincs formánk, egy tepsit sütőpapírral klibélelünk, és arra nyomunk babapiskóta formájú csíkokat.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tiramisu pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és félre tesszük hűlni.

A kávéban megforgatjuk a babapiskótákat, és a jénai tál aljába egymás mellé rakjuk.

Amikor kihűlt a puding, a felvert tejszínhez keverjük a mascarponéval együtt. A babapiskótákat megkenjük a krémmel, ellenkező irányban befedjük a következő réteg piskótával, és azt is lekenjük a krémmel. Ha marad krém, kidíszítjük vele a tiramisu tetejét.

Megszórjuk kakaóporral, és néhány órára a hűtőbe tesszük, és már fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Csné M. Julcsi küldte be. Köszönjük!