Tiramisu

Tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • kb. 50 db babapiskóta
  • a piskóta áztatásához:
  • 3 dl erős feketekávé
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma
  • a tetejére:
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 4 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 50 db babapiskóta
  • 3 dl erős feketekávé
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • rum vagy rumaroma
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. Hozzáadjuk a jól lehűtött krémsajtot, majd rummal ízesítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a rummal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, a többit a tetejére meg az oldalára, végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb. 2 órán át állni hagyjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti