Tiramisu

Tiramisu
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 400-450 ml kávé
  • kakaópor a szóráshoz
  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 400-450 ml kávé
  • kakaópor

Elkészítés:

A babapiskótákat gyorsan megforgatjuk a kávéban és egy rétegben lerakjuk az üvegtál aljába.

Keményre verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját a cukorral és a mascarponéval habosra keverjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A krém felét elsimítjuk a piskótán, erre egy újabb adag kávéba mártott piskóta kerül, amit a krém másik felével borítunk be.

Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük hűlni, összeérni. Egyforma kockákra vágjuk, és csak közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg sötét, cukrozatlan kakaóporral.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!