Tigris kenyér

Tigris kenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 450 g kenyérliszt
  • 255 ml langyos víz
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 7 g por élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  •  *
  • a tetejére:
  • 100 g rizsliszt
  • 110 ml víz
  • 1 evőkanál szezámmagolaj
  • fél teáskanál szárított élesztő
  • fél teáskanál kristálycukor
  • csipet só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, jól összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olívaolajat. Ezután jól összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk 30 percig.

Ezután összegyúrjuk a tésztát és újra kelni hagyjuk 45 percig. Amíg kel, addig elkészítjük a tetejére a bevonatot. Ehhez egy tálba tesszük a hozzávalókat, jól összekeverjük (sűrű masszát fogunk kapni). Ezután állni hagyjuk 10 percig, hogy kellően felfusson az élesztő.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük és egy hőálló tálba vizet öntünk, amit beteszünk a sütőbe.

A megkelt tésztából kör alakot formázunk és egy ecset segítségével bekenjük a tetejét a lisztes-élesztős masszával. Szép mintás és finom ropogós lesz ezáltal a teteje. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk