Thai mézes fokhagymás karfiol

Thai mézes fokhagymás karfiol

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fehér bors
  • kevés olaj
  • *

a mártáshoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szezám olaj
  • 5 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 ujjnyi reszelt friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsecet
  • só (ízlés szerint)
  • barna cukor
  • *

a tálaláshoz:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fehér bors
  • kevés olaj
  • *
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szezám olaj
  • 5 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 ujjnyi reszelt friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsecet
  • só (ízlés szerint)
  • barna cukor
  • *
  • finomra vágott petrezselyem
  • szezámmag
  • párolt jázmin rizs

Elkészítés:

A karfiolt a torzsájáról levágjuk, rózsáira szedjük és nagyobb diónyi darabokra vágjuk. Egy nagyobb zacskóba 2-3 kanál lisztet szórunk majd beledobáljuk a karfiolt. Összefogjuk a zacskó száját és alaposan átforgatjuk a benne lévő karfiol darabokat.

Ezután felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ha van air fryer sütőnk, akkor abban, ha nincs, sütőben pici olajjal lepermetezve ropogósra sütjük a karfiol darabokat.

Amíg sül a karfiol, addig elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a mártás hozzávalóit, majd kevergetve felfőzzük az egészet. Addig rotyogtatjuk, amíg kissé besűrűsödik.

A megsült, ropogós karfiolt egy tálba szedjük, ráöntjük a mártást és átforgatjuk, hogy mindenhol érje a szósz. Tálaláskor a párolt jázmin rizsre szedjük és megszórjuk a petrezselyemmel és a szezámmaggal. Forrón kínáljuk.

Neked ajánljuk