Thai marhahúsos saláta

Thai marhahúsos saláta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csokor koriander
  • 3 cm-es gyömbér, megtisztítva, feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 hosszú piros chili, kimagozva, vékonyra szeletelve
  • 2 citrom lereszelt héja és leve
  • 2 evőkanál halszósz
  • 50 g barna cukor
  • 700 g marha bélszín, 1 cm x 4 cm csíkokra vágva
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
  • fél kígyó uborka, félbevágva, kimagozva, vékonyra szeletelve
  • maréknyi mentalevél

A tálaláshoz:

  • főtt rizs vagy tészta és pörkölt földimogyoró

Elkészítés:

A koriandert alaposan megmossuk, a felét a gyömbérrel, fokhagymával, a chili felével, a citrom héjával és levével, a halszósszal és a barna cukorral együtt egy mixerbe tesszük és apróra vágjuk. Az így kapott püré felével egy tálban összekeverjük a marhahúst és 30 percre a hűtőbe tesszük.

2 evőkanál olívaolajat egy nagy wokban (vagy serpenyőben) magas hőfokon felmelegítünk. Beletesszük a marhahús felét, és 3 perc alatt megsütjük, majd az edényből kivesszük. A maradék 2 evőkanál olajon ugyanígy járunk el a hús másik felével is.

A hagymát, az uborkát, a maradék koriandert, egy maréknyi menta levelet és a chilit a megmaradt püré el el egy nagy tálba tesszük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a hússal. Földimogyoróval megszórva rizzsel vagy tésztával tálaljuk – ízléstől függően.

Neked ajánljuk