Thai kukoricás leves rákkal

Thai kukoricás leves rákkal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg darabolt konzerv rákhús
  • 20 dkg mirelit kukorica
  • 1 db zöldcitrom leve
  • csirkealaplé
  • 2 szál apróra vágott ázsiai citromfű
  • 5 szem apróra vágott mogyoróhagyma
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál világosbarna cukor

A tálaláshoz:

  • 1 csokor friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kis lángon, időnként megkeverve 2-3 percig sütjük rajta a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a citromfűt, feldarabolt paprkát amíg megpuhulnak.

Hozzáöntjük a csirke alaplevet, és felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, a lángot kisebbre vesszük, és 3-4 percig lassan forraljuk

Beletesszük a rákhúst is, a zöldcitromlét, belekeverjük a cukrot, és még 1 percig kis lángon főzzük.

Tálkákba merjük, rászórjuk az apróra vágott koriandert, és rögtön tálaljuk.

Neked ajánljuk