Thai csirkenyársak mogyorószósszal

Thai csirkenyársak mogyorószósszal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

24 db nyárshoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 12 dkg darabos földimogyoróvaj
  • 2 dl sűrű konzerv kókusztej
  • 1,5 evőkanál édes chilimártás
  • 1 teáskanál őrölt citromfű
  • olaj

Elkészítés:

A csirkehúst vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és nyársakra húzzuk.

A páchoz turmixban sima masszává keverjük a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét, hideg vízzel hígítjuk.

A nyársakat leöntjük a páclével, és 3 órát pácoljuk. Közben a mártáshoz a többi hozzávalókkal kis serpenyőben közepes lángon krémes mártást főzünk.

A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn pirosra sütjük, a mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk