Tésztatorta

Tésztatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 50 dkg rigatoni tészta
  • 1 evőkanál olívalolaj + a formához
  • 1 kacsamell
  • 1 vörösagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó (10 dkg) bébispenót
  • 1 marék zöldfűszer
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg rigatoni tészta
  • 1 evőkanál olívalolaj + a formához
  • 1 db kacsamell
  • 1 db vörösagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó (10 dkg) bébispenót
  • 1 marék zöldfűszer
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát bő sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, olívaolajjal átkeverjük, félretesszük.

A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk a bőrös részén, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrös fele legyen alul. Kisütjük a zsírját, megfordítjuk, a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Kivesszük, felszeleteljük, félretesszük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A spenótot leöblítjük. A zöldfűszereket is megmossuk, kissé összevágjuk.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékra dobjuk a hagymát és a fokhagymát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, felöntjük paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszert, és kb. 5 percig főzzük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleállítjuk a tésztát, a tetejére öntjük a szószt és meghintjük a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Akkor lesz ilyen szép, ha egymás mellé rakosgatjuk a tésztákat!


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti