Elkészítés:
A tésztát bő sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, olívaolajjal átkeverjük, félretesszük.
A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk a bőrös részén, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrös fele legyen alul. Kisütjük a zsírját, megfordítjuk, a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Kivesszük, felszeleteljük, félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A spenótot leöblítjük. A zöldfűszereket is megmossuk, kissé összevágjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékra dobjuk a hagymát és a fokhagymát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, felöntjük paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszert, és kb. 5 percig főzzük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleállítjuk a tésztát, a tetejére öntjük a szószt és meghintjük a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Akkor lesz ilyen szép, ha egymás mellé rakosgatjuk a tésztákat!
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Egytálételek
,
Tésztaételek
,
Spenótos ételek