Tésztasaláta vörös quinoával

Tésztasaláta vörös quinoával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg gluténmentes színes tészta
  • 15 dkg vörös quinoa
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 evőkanál muskotályos balzsamecetkrém
  • 1 evőkanál só
  • a díszítéshez:
  • 4 db passzió gyümölcs
  • 50 dkg gluténmentes színes tészta
  • 15 dkg vörös quinoa
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 evőkanál muskotályos balzsamecetkrém
  • 1 evőkanál
  • 4 db passzió gyümölcs

Elkészítés:

A tésztát sós vízben fogkeményre főzzük, kihűtjük. A vörös quinoát dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni.

A paradicsomot megmossuk, felszeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy salátás tálba rétegezzük a tésztát, a zöldséget, a vörös quinoát, majd meglocsoljuk a balzsamecet krémmel, ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kevés sót.

Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, majd tálalhatjuk is sültek mellé köretnek, vagy vacsora ételnek.

Én passzió gyümölccsel és citromfű levéllel díszítettem.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!