Tésztasaláta garnélával

Tésztasaláta garnélával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g csavart makaróni
  • 250 g garnélarák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál narancslé
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál sűrű tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • tengeri só
  • bors
  • 100 g paprikával töltött olajbogyó
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A konyhakész garnélarákot tálba tesszük, és a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, kevés sóval elkeverve, 1 óra hosszat pácoljuk.

Közben a makarónit kifőzzük a csomagoláson feltüntetett módon.

A mártást elkészítjük: összekeverjük a tejfölt, a citromlét, majd sóval, borssal ízesítjük. Vékonyabb darabokra vágjuk az olajbogyót, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk és egy részét a mártáshoz adjuk.

Az elkészített makarónit leöntjük a mártással, jól összekeverjük. A tésztát mindenütt vonja be a mártás.

Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a szárazra törölt garnélarákok mindkét oldalán 3-3 percig sütjük. A tésztasalátával összekeverjük a sültrákok 2/3-át. Tálaláskor a saláta tetejére szórjuk a maradék rákokat, a petrezselyemzöldet, és citromgerezdekkel díszítjük.

Neked ajánljuk