Tésztás-kukoricás-szalonnás kenyér

Tésztás-kukoricás-szalonnás kenyér

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 20 dkg bacon szalonna apróra vágva
  • 1 kis cukkini lereszelve
  • 1 csésze kukoricakonzerv
  • 1/2 csésze (1 dl) csökkentett zsírtartalmú sajt reszelve
  • 1/3 csésze (65 ml) liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 tojás, enyhén felverve
  • a tálaláshoz vegyes saláta levelek

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb kb. 10 x 21 cm-es sütemény- vagy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír a forma szélén 2 cm-rel túllógjon.

A tésztát kisebb darabokra törjük, egy tűzálló tálba tesszük, öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, amennyi ellepi és hagyjuk állni 2 percig.

Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát. Gyakran kevergetve 4-5 percig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Azután 10 percre félretesszük, hogy kihűljön.

A szalonnás hagymához adjuk a cukkinit, a kukoricát, a sajtot, a lisztet, a sütőport, a tojást és a tésztát, és jól elkeverjük. Ezután az előkészített sütemény formába öntjük és 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. Ezután ízlés szerint még grill fokozattal megpiríthatjuk a tetejét.

Az elkészült tésztakenyeret egy vágódeszkára borítjuk, amikor langyosra hűlt, felszeleteljük és salátával tálaljuk.

Hasonló receptek