Tésztás-kukoricás-szalonnás kenyér

Tésztás-kukoricás-szalonnás kenyér
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 20 dkg bacon szalonna apróra vágva
  • 1 kis cukkini lereszelve
  • 1 csésze kukoricakonzerv
  • 1/2 csésze (1 dl) csökkentett zsírtartalmú sajt reszelve
  • 1/3 csésze (65 ml) liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 tojás, enyhén felverve
  • a tálaláshoz vegyes saláta levelek
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 kis cukkini lereszelve
  • 2 dl kukoricakonzerv
  • 1 dl csökkentett zsírtartalmú sajt reszelve
  • 65 ml liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 tojás
  • vegyes saláta levelek

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb kb. 10 x 21 cm-es sütemény- vagy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír a forma szélén 2 cm-rel túllógjon.

A tésztát kisebb darabokra törjük, egy tűzálló tálba tesszük, öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, amennyi ellepi és hagyjuk állni 2 percig.

Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát. Gyakran kevergetve 4-5 percig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Azután 10 percre félretesszük, hogy kihűljön.

A szalonnás hagymához adjuk a cukkinit, a kukoricát, a sajtot, a lisztet, a sütőport, a tojást és a tésztát, és jól elkeverjük. Ezután az előkészített sütemény formába öntjük és 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. Ezután ízlés szerint még grill fokozattal megpiríthatjuk a tetejét.

Az elkészült tésztakenyeret egy vágódeszkára borítjuk, amikor langyosra hűlt, felszeleteljük és salátával tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti