Tésztabatyus leves

Tésztabatyus leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 ek. búzadara
  • petrezselyem
  • tyúkhúsleves kocka
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A tojást, lisztet, csipet sót összedolgozom lágy tésztává és 3 részre veszem.

3 sárgarépát és a fehérrépát felkockázom, olajon dinsztelem és 3 liter vízzel felöntöm, főzöm.

Ízesítem leveskockával, sóval, borssal.

A maradék sárgarépát és a hagymát lereszelem és olajon pirított 3 ek. búzadarával forgatom össze.

Ezt oszaltom el a kinyújtott tésztákon, felcsavarom, 3 centiként összenyomom és elvágom a batyukat.

A megfőtt levesbe főzöm őket.

Neked ajánljuk