Tésztába göngyölt virslik avagy a modern „hot-dog”

Tésztába göngyölt virslik avagy a modern „hot-dog”
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 1 db tojás
  • 130 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • 25 g friss élesztő
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 12 db virsli
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 500 g liszt
  • 1 db tojás
  • 130 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • 25 g friss élesztő
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 12 db virsli
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is és jól összegyúrjuk – puha fényes tésztát fogunk kapni. Konyharuhával letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és hosszú, vékony csíkokat vágunk bel, majd a csíkokat rátekerjük a virslikre. Így járunk el az összes virslivel. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, a tetejüket megkenjük felvert tojással. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti