Tészta tejszínes céklával és csirkemájjal

Tészta tejszínes céklával és csirkemájjal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 7 db csirkemáj
  • 2 nagyobb cékla
  • 20 dkg tészta
  • ételízesítő
  • fokhagymapor
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • olaj
  • 1,5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A céklát enyhén sós vízben feltesszük főni, majd amikor már kellően megpuhult, akkor leszűrjük. Majd lereszeljük. Az olajat és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverjük, a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletesszük, és 30 percig pácoljuk.

Egy serpenyőbe beleöntjük a bepácolt csirkemájat, majd készre sütjük. A visszamaradt olajba beletesszük a céklát, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, majd addig pároljuk, míg besűrűsödik.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.

Neked ajánljuk