Tepsis töltött csirkecombfilé burgonyával

Tepsis töltött csirkecombfilé burgonyával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 csirkecombfilé
  • 1 csomag bacon
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után hasábokra vágjuk, a csirkecombokat sóval, borssal befűszerezzük, állni hagyjuk. A gombát vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük benne a kockára vágott hagymát és gombát, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, együtt rövid ideig pároljuk, majd ráütjük a felvert tojást. Összekeverjük, a tűzről lehúzzuk, majd félre tesszük hűlni.

Egy vágódeszkán kettesével kiterítjük a bacon szalonnákat, ráhelyezzük a szétnyitott csirkecombokat és megtöltjük a gombás töltelékkel.

A szalonna segítségével feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük egymás mellé, köré rakjuk a hasra vágott burgonyát, a hagyma hasábokat, és a megmaradt szalonna csíkokat a burgonya köré rakjuk. Meglocsoljuk a tetejét kevés olívaolajjal és megsózzuk, borsozzuk. Lefóliázzuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre (a megmaradt tölteléket muffin formába tesszük és a tepsivel együtt a sütőbe tesszük), majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk